سه روش پیدا کردن کار در آلمان و رهایی از معضل بیکاری
سه روش پیدا کردن کار در آلمان و رهایی از معضل بیکاری
کار یکی از مسائلی است که در هر جای دنیا هم که باشید، در صورت تامیننکردن آن، دچار دغدغه فکری خواهید شد و به عبارت سادهتر، هیچوقت آرام نخواهید گرفت. اگر شما در آلمان زندگی کنید، این دغدغه بیشتر هم خواهد شد. چرا که شما با ارزی به اسم یورو مخارج خود را تامین میکنید و این ارز هم ارزی بسیار گرانقیمت در مقایسه با ریال است. بنابراین، پیدا کردن کار در آلمان از واجبات است. البته نگران نباشید، چرا که ما در این متن، بهترین و راحتترین روشهای پیدا کردن کار در آلمان را به شما خواهیم گفت تا از شر بیکاری در آلمان خلاص شوید.
مالیات بر درآمد
قبل از شروع قسمتهای هیجانانگیز متن، بیایید به موضوع مالیات بر درآمد در آلمان بپدازیم. در آلمان تقریبا هر چیزی که به پول مربوط باشد، مالیات خود را هم به همراه دارد. درآمد هم جزوی از این موارد است. بنابراین، قبل از شروع کار و حتی حین انجام کار خود، باید دقت ویژهای روی مسئله مالیات بر درآمد خود داشته باشید. نکته جالب در این مورد این مسئله اینجاست که اگر درآمدتان کمتر از ۸۵۰ یورو در یک ماه باشد، نیازی به پرداخت مالیات برای آن نیستید.
انواع کار در آلمان
کار در آلمان با در نظرگرفتن زمان انجام وظیفه کارمند شناخته میشود. با این دستهبندی، کارها به دو دسته تمام وقت و پاره وقت تقسیم میشوند. بیایید برای مثال، شرایط یک دانشجو در آلمان را بررسی کنیم. وقتی شما به عنوان دانشجو در آلمان در حال تحصیل هستید، ویزایی که به شما داده میشود، ویزای دانشجویی است و طبیعتا در هیچ کشور پیشرفته، انتظار کار از دانشجو نمیرود. به همین دلیل هم، با ویزای دانشجویی اجازه کار تمام وقت به فرد مورد نظر داده نمیشود.
در ویزای دانشجویی آلمان به وضوح نوشته شده است که ۲۴۰ نصف روز و یا ۱۲۰ روز کامل اجازه کار به دانشجو داده میشود. طبیعتا بیشتر از این مقدار، غیرقانونی است و در صورت شناسایی، عواقب آن بر عهده خود فرد خواهد بود.
تمام وقت یا پاره وقت، مسئله این است!
حالا مسئله اینجاست که چه کاری تمام وقت (Vollzeit) است و چه کاری پاره وقت (Teilzeit)! بستگی به شرایط کاری و شرایط کارفرما، نوع کار هم در نظر گرفته میشود. در نظر داشته باشید که تمام وقت یا پاره وقت بودن کار ارتباطی به تخصصی یا غیر تخصصی بودن آن ندارد. ممکن است کاری تخصصی باشد ولی بخاطر اینکه کارفرما آن موقعیت شغلی را پاره وقت در نظر گرفته است، کارمند آن موقعیت شغلی، کار پاره وقت در اختیار بگیرد. به عبارت دیگر، فقط زمان کارکردن کارمند است که تعیینکننده تمام وقت یا پاره وقت بودن موقعیت شغلی است.
مشاغل جانبی
در کنار مشاغل اصلی (همان مواردی که بررسی کردیم) مشاغل جانبی (Nebenjobs) هم قابل تعریف هستند. این مشاغل شغلهایی مانند تحویل بار با دوچرخه یا نگهبانی یا کارهای مشابه هستند که ساعات کاری خیلی کمتری هم به نسبت کارهای پاره وقت دارند.
چگونه در آلمان کار پیدا کنیم؟
پیدا کردن کار را برای کارهای تمام وقت و پاره وقت و کارهای جانبی بررسی میکنیم.
پیدا کردن کار تمام وقت و پاره وقت
برای این کار شما دو راه پیش روی خود دارید: استفاده از سایتهای کاریابی و مراجعه به مراکز کاریابی
استفاده از سایتهای کاریابی
سایتهایی که برای کاریابی در آلمان مورد استفاده میباشند به شرح زیر هستند:
۱. لینکدین (LinkedIn)
۲. زینگ (Xing)
۳. ایندید (Indeed)
۴. جاب وکتور (Jobvector)
۵. استپ استون (Stepstone)
این سایت های کاریابی یکی از بهترین گزینهها برای پیدا کردن کار در آلمان هستند. البته برای استفاده از آنها، باید شما زندگینامه خود را بهطور آماده در دست داشته باشید. فایل زندگینامه شما باید به زبان آلمانی باشد. البته در بعضی از حالات و برای تعدادی از کارها، که به زبان انگلیسی هستند، میتوانید حتی زندگینامه انگلیسی هم ارائه کنید.
برای اغلب کارها، علاوه بر زندگینامه، مدارک دیگری نیز از قبیل کاورلتر و مدرک زبان و توصیهنامه هم نیاز هستند. در کاورلتر شما باید دلایل درخواست برای آن موقعیت شغلی را بیان کنید. توصیهنامه هم معمولا از سمت شغل قبلی شما صادر میشود و بیانگر کارکرد شما در شغل قبلی شماست. در این متن، رئیس شما معمولا نظر شخصی خود را در مورد شما ذکر میکند.
مدرک زبان هم که یکی از مهمترین مدارک کاریابی است. دلیل این موضوع هم این است که زبان استفادهشده در محیط کار آلمانی است و شما به عنوان کارمند، باید توانایی صحبت به آن را داشته باشید. البته توانایی زبان آلمانی شما، در مصاحبههایی که برای موقعیتهای شغلی در نظر گرفته میشوند هم، سنجیده میشوند.
در این سایت های کاریابی ، شما قادر هستید هر دو نوع از شغلهای تمام وقت و پاره وقت را پیدا کنید. تنها چیزی که لازم است، اعمال فیلترهای مخصوص برای پیدا کردن کار مورد نظر است.
مراجعه به بنگاههای کاریابی
این روش در واقع روش حضوری و قدیمیتر پیدا کردن کار مورد نظر هر فرد است. بنگاههایی تحت عنوان بنگاه کاریابی یا Arbeitsagentur در هر شهر آلمان وجود دارند که با مراجعه به آنها، شما میتوانید علایق و توانمندیهای خود را بیان کنید و در صورت نیاز مدارک مورد نظر برای اثبات حرف خود را هم ارائه کنید و در نهایت کار مورد نظر خود را پیدا کنید.
پیدا کردن کارهای جانبی
کارهای جانبی معمولا نیاز به مهارتهای خاصی ندارند. معمولا شرکتها برای چنین موقعیتهایی، فقط دنبال تواناییهای زبانی هستند. به عبارت دیگر، در اغلب این کارها، شما با دانستن زبان آلمانی و داشتن توانایی ارتباط با آن، میتوانید در کار مشغول شوید.
کارهای جانبی معمولا مدت زمان کمتری دارند از یک روز تا دو سه ماه مدت زمان قرارداد برای افراد شاغل در این کارها هستند. یکی از مشهورترین نرمافزارهای پیدا کردن کارهای جانبی، نرمافزار Zenjob است.
در این نرمافزار، پس از ثبتنام، شما اطلاعات خود را وارد کرده و ویزای خود را نیز در آنجا ثبت میکنید. پس از بررسی (که معمولا دو الی سه روز به طول میانجامد) حساب کاربری شما تایید شده و توانایی دریافت کارهای مورد نظر برای شما فعال میشود.
در این نرمافزار شما میتوانید به دنبال کارهایی مانند حمل سفارشات مواد اولیه مشتریان باشید.
شما هم میتوانید کار مورد نظر خود را در آلمان پیدا کنید اگر از راه و روش درست آن جلو بروید. اگر در پیدا کردن کار و یا روشهای آن دچار مشکل شدید، میتوانید روی کمک موسسه کاریز حساب ویژهای باز کنید. با ما همراه باشید، تا زندگی در آلمان را برایتان مثل آب خوردن بکنیم!